Financiële zorgverlening

Er zijn in Nederland steeds meer mensen die in de financiële problemen komen. Veelal zakt deze groep steeds verder weg in de schulden waardoor zij geen uitweg meer zien en het overzicht kwijt raken. Spanningen lopen op en het sociale leven gaat er zwaar onder gebukt. Lichamelijke klachten spelen op door de stress, waardoor er vaak een groot ziekteverzuim op het werk ontstaat.

Of de schulden nu zijn opgebouwd door eigen schuld of door omstandigheden, wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans verdient om zijn of haar nare levenssituatie te verbeteren. Deze groep mensen schamen zich vaak diep en de stap om hulp te zoeken is enorm groot. Dit vereist een hoop moed en vaak flinke aanpassingen. Buiten het zelfredzaam maken in het administratieve gedeelte, zoals overzichtelijk ordenen van de administratie, inzicht over de uitgaven, inkomsten en de hoeveelheid schulden, is het zorgen voor positieve gedragsverandering een groot onderdeel in de schuldhulpverlening.

Positief stimuleren van de cliënt in zijn schuldenproces, het zelfvertrouwen en de intrinsieke motivatie terug te vinden om wat aan zijn schulden te willen doen door persoonlijke aandacht en benadering, is waar wij voor staan.

Waarom heeft iemand schulden? Waar is het mis gegaan? Wij proberen de cliënt een goed zelfbeeld te geven door hem op een respectvolle maar confronterende manier een spiegel voor te houden om inzicht te krijgen in zijn eigen handelen.

Het schuldhulpverlening traject duurt vaak jaren en het is belangrijk om de cliënt door dit zware traject heen te begeleiden en te helpen herinneren aan de financiële vrijheid en het zorgeloze financieel bestaan die er na dit traject  te wachten staan. Doelgericht te werken aan een schuldenvrije toekomst door de cliënt de juiste handvatten aan te reiken, waar de hij de rest van zijn leven profijt van heeft en de kans op recidive verkleint.

 

Contact

Loyaal Financieel & Ondersteuning
Lisserdijk 559
2165 AL Lisserbroek

0252 349 120
info@loyaal-financieel.nl

Contact Loyaal >>